Начин на приготвяне
В тиган с незалепващо покритие разстопяваме кравето масло. Прибавяме кокосовите стърготини и запържваме до леко порозовяване, като бъркаме с дървена шпатула непрекъснато. Имайте предвид, че кокосът порозовява много бързо, бъдете внимателни, да не изгори!
Отстраняваме от котлона за момент.
Добавяме сусамовия тахан и разбъркваме, докато таханът омекне и се смеси с кокоса.
Прибавят се рожковото брашно, ванилията и натрошените ядки.
Сместа се разбърква добре и се връща за минутка отново на котлона, колкото да клокне само. Оставяме да изстине.
Вече изстиналата и сгъстена смес изсипваме върху стреч фолио и оформяме като шоколадово блокче. Опаковайте го добре с фолиото.
Изтъняваме с помощта на точилка.
Сложете блокчето внимателно в тарелка и поставете във камерата на хладилника, за да стегне.
След около час режимния шоколад (подходящ за НВ/ВМХ) е готов за консумация. Колкото престои, по-хубав става.
Да ви е сладко!