Начин на приготвяне
Обелваме лука и почистваме морковите. Поставяме ги заедно с пилешкото филе в тенджера, заливаме с вода и варим до готовност.
Изваждаме продуктите от водата и заедно с варените яйца посоляваме.
Разтваряме желатина в 6 с.л. вода и след като набъбне, добавяме 100 мл от горещия бульон. Сипваме разтворения желатин в сместа и разбъркваме хубаво.
В тясна правоъгълна тавичка поставяме голямо парче прозрачно фолио. Изсипваме сместа върху фолиото и внимателно навиваме като бонбон. Прибираме в хладилника за една нощ.
Така получения пастет е много подходящ за деца, тъй като не съдържа добавени мазнини и овкусители, а по вкус по нищо не отстъпва на купешките пастети.
Може да се маже на филийки, солени бисквитки и парти хапки.