Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кюфтета»Печени кюфтета с пресен зелен лук

Печени кюфтета с пресен зелен лук

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Печени кюфтета с пресен зелен лук4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Докторът каза да наблегнем на зеленчуците, затова сложихме пресен зелен лук на любимите си кюфтета"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг (смес свинско и телешко)
  • зелен лук - 1 малка връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • люти чушки - 1 бр. зелена
  • бира - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • сланина - 1 парче за намазване на скарата
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • маруля - няколко листа
  • домати - 3 - 4 бр.
  • зелен лук - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се овкусява със сол, черен пипер и кимион на вкус. Добавя се бирата, ситно нарязаните пресен зелен лук, чесън, магданоз и люта чушка. Омесва се хубаво и се оставя на хладно за час.

С леко намокрени ръце се оформят кюфтенца и се изпичат върху добре загрята и намаслена със сланина скара.

Около кюфтета се подрежда и нарязания на кръгчета кромид лук.

Пекат се до получаването на хубав апетитен загар и се обръщат и от другата страна.

Кюфтетата се поднасят горещи, гарнирани с лист свежа маруля, изпечени кръгчета кромид лук, ситно накълцан пресен зелен лук и резенчета домати.

И задължително в компанията на студена халба бира.

Печените кюфтета с пресен зелен лук са готови.

Ако обичаш да хапваш кюфтенца, разнообрази менюто си с тези препоръчани рецепти за кюфтета с доматен сос, кюфтенца по чирпански или кюфтета по цариградски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: