Великденско козуначено руло със сладко и стафиди

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
03/04/2018
"От всички вкусотии на трапезата, това великденско козуначено руло май е най-неустоимо "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 813
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, активирате маята в 100 мл от прясното мляко, предварително загрято, колкото да ви трае пръстът, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно.

Разбивате много добре яйцата със захарта, отделяте единия жълтък за намазване и добавяте всички есенции. Пресявате брашното и замесвате тесто, което е лепкаво, тогава започвате да добавяте по малко от разтопената мазнината, месите, разпъвате и вмъквате по малко и така, докато тестото я поеме всичката.

Оставяте тестото в топло помещение да втаса, след което оформяте рулата. От формите зависи колко големи ще трябва да ги направите. Оформено рулото трябва да е до половината на формата.

Представям ви моят начин за по-различно руло, част от тестото разточете на голяма кора, половината намажете със сладкото и накиснати стафиди. Навивате на руло и разрязвате с нож. Двете половини ги усуквате както виждате от снимката.

Поставяте го във застлана с хартия за печене форма. Оформяте и по тънки усукани фитили, които слагате на няколко места.

Така оформено рулото придобива по-ефектен вид. Втасвате ги, намазвате със разбит жълтък, поръсвате със захар и печете в загрята фурна до хубав златист цвят.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар