Начин на приготвяне
Измитите чушки се изтърбушват.
Продуктите за плънката се смесват, като се гледа да не е течна, за да не изтича след пълненето. С нея се пълнят подготвените пиперки.
Затварят се с капачета от кръгчетата домати и се потапят в брашното.
Поставят се в малка тавичка, на дъното на която е канапето от нарязаните на колелца домати, овкусени с мъничко сол, черен пипер, чубрица и риган и полети с малко зехтин. Със същите подправки се поръсват и пиперките.
Пекат се в халогенна фурна 20 мин на 225°C. Обръщат се и се оставят още 10-15 мин да се изпекат и от другата страна.
Сложени върху доматено канапе, чушките стават по вкусни, защото доматите си пускат сокче, което се смесва с евентуално излязлата плънка и става много вкусно. Затова, ако ви остане плънка, не се притеснявайте - изсипете между чушките.
Може да си сложете и повече домати - въпрос на вкус и предпочитания :)
По желание могат да се поднесат с млечно-чеснов сос (кисело мляко, счукан чесън, сол, олио, черен пипер или копър).
Да ви е вкусно!
Забележка: Чушките могат да се изпекат и в нормална фурна особено, ако са в голямо количество.