Начин на приготвяне
Маята заедно с топлата вода смесете и разбъркайте добре. Когато маята се разтопи напълно, добавете 2 ч.л. захар и 1 супена лъжица брашно. Оставете сместа да шупне.
През това време в дълбока купа смесете брашното, яйцето (предварително разбито), олиото, киселото мляко и 1 ч.л. сол. През това време сместа с маята ще е шупнала. Прибавете и нея и започнете да месите тестото.
Не чакате да втаса, а веднага разделяте на 14 равни части. Всяка от тях разточвате под формата на кръгче в диаметър около 20 см. Подреждате седем кръгчета отново върху друго, като между тях мажете с разтопеното масло.
Със следващите седем кръгчета направете същото. Когато разточите всяка от двете купчинки с по 7 кръгчета, ще получите прекрасно многолистно тесто.
Разточете под формата на голям кръг и нарежете на триъгълничета. В широкият край сложете плънката и завийте кифличките.
Когато ги подредите в тавата за печене, ги намажете с разбито яйце.
Пекат се на 170 градуса, докато порозовеят.
Забележка: Можете да сложите плънка по ваш вкус. Тя може да бъде сладка или солена. Тайната на тази рецепта е, че става много бързо, защото не чакате тестото да втаса.