Начин на приготвяне
Маята заедно с топлата вода смесете и бъркайте докато маята е напълно разтворена. След това добавете 2 ч.л. захар и 1 с.л. брашно и разбъркайте отново.
Докато сместа шупне, пригответе останалите продукти за тестото. Вземете подходяща купа и сипете брашното, яйцето, киселото мляко, олиото и 1 ч.л. сол. Разбъркайте добре с дървената лъжица, за да се смесят продуктите. Накрая прибавете сместа с маята, която вече трябва да е шупнала.
Поръсете удобно за вас място с малко брашно и замесете меко тесто от получената смес. Разделете я на 14 топчета с еднакъв размер. Всяко топче разточете като палачинка с диаметър около една педя.
Подредете ги на купчета по 7 разточени кръгли палачинки. Между всяка от тях мажете с разтопено масло. Всяко от двете купчета разточете на голям кръг с дебелина 2-3 мм. Така ще получите страхотно многолистно тесто.
Нарежете разточеното тесто на триъгълничета с големина по Ваш избор.
В широкия край сложете половин чаена лъжичка сладко, локум или друга сладка плънка по ваш вкус.
Завийте всяка кифличка внимателно и подредете в подходяща тава за печене.
Намажете всяка кифличка с разбито яйце.
Пекат се на 170 градуса, докато порозовеят.