Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Многолистни Кифлички със Сирене и Кашкавал

Многолистни Кифлички със Сирене и Кашкавал

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114974444962
Многолистни Кифлички със Сирене и Кашкавал
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
05/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15
"За нула време ще направите вкусна закуска от многолистни кифлички със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • кисело мляко - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 25 г
  • вода - 150 мл топла
  • захар - 2 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр. за намазване на кифличките
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сложете топлата вода заедно с маята. Разбъркайте докато се разтвори маята. Добавете 2 ч.л. захар и 1 супена лъжица брашно. Оставете сместа да шупне.

В дълбока купа сложете брашното, киселото мляко, олиото, 1 ч.л. сол, 1 разбито яйце и накрая прибавете шупналата смес с маята. Разбъркайте добре и замесете тестото.

Разделете тестото на 14 равни части, направете ги на топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 20 см. Подредете 2 пъти по 7 кръгчета едно върху друго, като мажете масло между всеки две кръгчета.

Накрая ще се получат 2 купчинки всяка с по 7 кръгчета с диаметър 20 см. Разточете първата купчинка до получаване на кръгла и тънка 2 мм кора.

Нарежете я на триъгълни части и започнете да редите натрошено сирене и настърган кашкавал в най-широката част на всеки триъгълник.

Завийте всяка кифличка и наредете в тавичка. Отгоре намажете кифличките с разбито яйце. Пекат се на 170 градуса.

Докато печете първата част повторете всички стъпки и с втората купчинка от 7 кръгчета тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: