Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Великденски козуначени мъфини

Великденски козуначени мъфини

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
453263562131
Великденски козуначени мъфини4 / 4
04/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
12
"Запазваме си правото да хапваме Великденски козуначени мъфини по всяко време на годината"

Необходими Продукти

  • брашно - около 700 г
  • захар - 200 г
  • масло - 125 г на стайна температура
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 пакет
  • захар - 1 пакет (с аромат на ром)
  • мая - 1 пакет суха
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в дълбока купа, към него добавяме сухата мая и разбъркваме. В друга купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване, към тях прибавяме ванилията, захарта с аромат на ром и две лъжици от маслото.

Млякото се затопля. Прави се кладенче в брашното и се изсипва яйчната смес и затопленото мляко. Бърка се до хомогенизиране и се замесва меко тесто.

Оставя се да втаса между 1-2 часа. След това се разделя на малки топки, от които се оформят фитили, които се сплитат три по три.

Завърта се като охлюв и се поставя в хартийки за мъфини и форма за мъфини. Оставяме да втасат пак. След това мажем с яйцето и млякото, поръсвамаме със захарта.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: