Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Великденски козуначени мъфини

Великденски козуначени мъфини

редакция:
ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
473423651
Великденски козуначени мъфини4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
12
"Запазваме си правото да хапваме Великденски козуначени мъфини по всяко време на годината."

Необходими Продукти

  • брашно - около 700 г
  • захар - 200 г
  • масло - 125 г на стайна температура
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 пакет
  • захар - 1 пакет (с аромат на ром)
  • мая - 1 пакет суха
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в дълбока купа, към него добавяме сухата мая и разбъркваме. В друга купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване, към тях прибавяме ванилията, захарта с аромат на ром и две лъжици от маслото.

Млякото се затопля. Прави се кладенче в брашното и се изсипва яйчната смес и затопленото мляко. Бърка се до хомогенизиране и се замесва меко тесто.

Оставя се да втаса между 1-2 часа. След това се разделя на малки топки, от които се оформят фитили, които се сплитат три по три.

Завърта се като охлюв и се поставя в хартийки за мъфини и форма за мъфини. Оставяме да втасат пак. След това мажем с яйцето и млякото, поръсвамаме със захарта.

Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: