Начин на приготвяне
Пресяваме си брашното в дълбока купа, към него добавяме сухата мая и разбъркваме. В друга купа разбиваме яйцата със захарта до побеляване, към тях прибавяме ванилията, захарта с аромат на ром и две лъжици от маслото.
Млякото се затопля. Прави се кладенче в брашното и се изсипва яйчната смес и затопленото мляко. Бърка се до хомогенизиране и се замесва меко тесто.
Оставя се да втаса между 1-2 часа. След това се разделя на малки топки, от които се оформят фитили, които се сплитат три по три.
Завърта се като охлюв и се поставя в хартийки за мъфини и форма за мъфини. Оставяме да втасат пак. След това мажем с яйцето и млякото, поръсвамаме със захарта.
Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 30 минути.