Малинов конфитюр

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
956
3
05/04/2018
"Да ви се намират излишни бурканчета малиново сладко, защото нашето свърши "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 608
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • малини - 1 1/2 кг
  • захар - 1 1/2 кг
  • лимонена киселина - 1/2 равна ч.л.
* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Малините са много нежен и ароматен плод. Най-напред трябва да ги почистим внимателно от дръжчици и полепнали по тях остатъци от листенца. Имиваме ги внимателно с вода и ги слагаме в дълбока тава за варене на сладко.

Поръсваме ги със захарта и ги оставяме да престоят така поне 12 часа. В тавата с озахарените малини се е получил сироп. Вода не е нужно да се добавя.

Поставяме тавата на котлона. По време на варенето с решетъчна лъжица обираме внимателно получаващата се пяна и я отстраняваме.

Пет минути преди края на варенето добавяме лимонената киселина.

За проба на готовност на конфитюра, приложете стария изпитан тест със суха порцеланова чинийка. Гребнете от тавата и капнете върху чинийката. Ако капката не се разтече - готово е!

Насипете малиновия конфитюр в сухи бурканчета и стерилизирайте (за по-сигурно) за 5 минути.

Дали ще използвате ароматния конфитюр за палачинки, мекички, бухтички, сладкиши, сладоледи, заливка за цедено кисело мляко, кремчета или просто ще го хапвате върху филийка с масло - изборът е ваш.

Да ви е сладко!

Дълбока ретро емайлирана тенджера 9 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбока ретро емайлирана тенджера 9 литра
35.00 лв.
27.00 лв.
Виж ››

Голямата емайлирана тенджера е с цели 9 л вместимост, които може да запълните със зимнина, домашно сладко или по-голямо количество храна. Покритието предпазва тенджерата от евентуални щети, нанесени от отделните храни.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Величка Щърбанова
Албена, благодаря!
1
0
Албена Атанасова
Вкусен конфитюр, ще го приготва още безброй пъти!
1
0