Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен заек със сметана на фурна

Печен заек със сметана на фурна

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Печен заек със сметана на фурна
Снимка: Таня Левенова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6
"Тайната на сочния печен заек е в сметаната, така казват, а ние сме склонни да се съобразим с това"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • бяло вино - 60 мл
  • зехтин - 5 с.л.
  • сметана - 50 мл
  • горчица - 1 с.л
  • пилешки бульон - 350 мл
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на едри парчета.

В тиган със зехтина се запържва леко от двете страни. Запърженото месо се поставя в тава.

В същият тиган се долива 1-2 с.л. олио и там се запържва нарязаният чесън, веднага след това и лука. Пържат се до прозрачност.

След това се долива бульонът, виното, сметаната и горчицата. Разбърква се добре, посолява се на вкус и се прибавят подправките.

Щом сместа кипне, тя се излива в тавата със заека. Тавата се поставя във фурната, включена на 180 градуса.

Когато сосът със заешкото кипне температурата на печене се намалява на 150 градуса и заекът се пече около два часа.

Печеният заек със сметана на фурна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Обожаваме заешко месо и ще пробвам рецептата. В продуктите явно е станала грешка и вместо - заешко месо има друг надпис.
05.04.2018 12:16
2
Покажи всички подкоментари