Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Крехки телешки пържоли в йенско стъкло

Крехки телешки пържоли в йенско стъкло

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Крехки телешки пържоли в йенско стъкло
Снимка: Петя Тоскова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Разбира се, че може да ги приговите и в друг съд, но така ще се лишите от удоволствието да видите как се приготвят най-крехките телешки пържоли"

Необходими Продукти

  • телешки пържоли - 800 г
  • печурки - 240 г
  • горчица - 3 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • пипер меланж
  • сол
  • готварска сметана - 200 мл
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начуканите пържоли се овкусяват със солта и пипера меланж, към тях се добавя и виното и се оставя за около 30 мин.

Маслото и горчицата се смесват, докато се получи каша, след това се намазват пържолите от двете страни и се редят в йенска тавичка, като отгоре се слагат гъбите.

Към сметаната се добавя прясното мляко и се заливат пържолите, захлупват се и пекат на силна фурна до готовност.

Крехките телешки пържоли в йенско стъкло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Aquarius207757
Aquarius207757
Вкусни са.
01.06.2018 16:33