Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби в йенско стъкло

Свински пържоли с гъби в йенско стъкло

MartinMartin
Новак
17
Свински пържоли с гъби в йенско стъкло1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Устата ни започва да се пълни още докато си представяме аромата на тези божествено вкусни свински пържоли с гъби в йенско стъкло"

Необходими Продукти

  • пържоли - 600 - 700 гр.
  • гъби - 300 - 400 гр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пържолите и ги оваляйте в брашно. Запържете ги почти до готовност в предварително загрят тиган и мазнина.

Когато пържолите са почти готови ги извадете от тигана и в него запържете гъбите до омекване (ако е необходимо добавете още олио). Нарежете лука на полумесеци.

Когато гъбите са готови наредете всичко в йенското стъкло като редувате редове лук, пържоли и гъби. Долейте вода колкото леко да покрие пържолите и печете във фурна 40-50 минути.

Ако фурната е силна, долейте и вода, но не много. Пече се до готовност, като трябва да остане и малко вода за соса.

Свинските пържоли с гъби в йенско стъкло са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
514
44
37
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

баба Доби
баба Доби
баба Доби - аз добавям малко вино
01.01.2015 18:54
3
Светльо
Светльо
Рецептата е сташна .Няма по вкусно нещо!
30.12.2014 18:18
3
Валя
Валя
стара изпитана рецепта много е вкусно
10.12.2013 22:14
6