Агнешко с Гъби в Гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Агнешко с Гъби в Гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Най-вкусното агнешко за Великден ще запазим, разбира се"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг (врат или друго агнешко месо по избор, нарязано на порции)
  • печурки - 300 г
  • бяло вино - 100 мл
  • бульон - 100 мл агнешки
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • смес от подправки
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен - сух
  • розмарин - сух
  • чесън - сух
  • лук - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете смес от сухите подправки. Почистете и нарежете гъбите на парченца.

Загрейте олиото в дълбок тиган. Запържете парчетата агнешко от всички страни.

Извадете месото и го поръсете със сместа от сухите съставки. Подредете парчетата в гювеч и добавете 1 ч.ч. вода.

Печете във фурна на 200 градуса за около 1 час. В тигана от запърженото агнешко добавете гъбите.

Пържете около 10 минути и добавете брашното. Разбъркайте хубаво и след около 2 минути добавете бялото вино и бульона.

Отново разбъркайте хубаво и оставете соса да къкри до сгъстяване или около 10-15 минути.

Добавете соса в гювеча при месото и печете още около 1 час.

Агнешкото с Гъби в Гювеч е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: