Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч

Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Агнешко печено с ориз и гъби в гювеч
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
06/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Докато месото се пече бавно, пуска сосове, които овкусяват ориза и после защо е станало толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 900 г
  • печурки - 200 г
  • ориз - 220 г
  • вода - 600 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • подправка за агнешко - сухи чесън и лук, джоджен, сол, розмарин, куркума
  • бяло вино - 50 мл
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете месото предварително със зехтин. Намажете с готовата подправка за агнешко месо. Сложете в гювеча с малко зехтин, малко вода и бялото вино.

Запечете месото в гювеча в студена фурна за около 60 минути на 220 градуса.

Междувременно загрейте олиото и запържете гъбите за около 5 мин. Добавете ориза и разбъркайте хубаво.

Пържете докато оризът стане стъклен. Сипете водата. Извадете гювеча от фурната. Извадете месото и сипете ориза.

Поставете месото в гювеча, върху ориза и запечете отново за около 20 мин. на 200 градуса или до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: