Шоколадови бонбони със синьо сирене

ИларияИлария
Новак
12/12/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 502
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези шоколадови бонбони трябва да подберете по-безсолно синьо сирене с по-мек вкус.

Сиренето се оставя за няколко часа на стайна температура, за да се отпусне добре и да омекне.

Натрошете шоколада и го смесете в купа с меда и синьото сирене.

Сложете сместа на водна баня на котлона да се загрява, като леко разбърквате и не допускате да завира.

При непрекъснато бъркане долейте предварително затоплената сметана и бъркайте, докато се получи гладка и хомогенна смес.

Овкусете с бял пипер и при необходимост добавете още малко мед или синьо сирене.

Тази смес оставете в хладилник за няколко часа, за да се стегне.

След това от нея оформете 18-20 трюфела с длани и ги оваляйте с натурално какао или смлени ядки.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
vivianmummum
vivianmummum
19.12.2014 08:34
Красиви много те любими
0
0
Elka
Elka
20.04.2013 20:07
Шоколадови трюфели;300гр.шоколад(черен),200мл.растителна сметана,150гр.счукани орехи,есенция,кората на портокал.Сметаната и шоколада се разтапят на водна баня ,леко охладени се прибавят счуканите орехи.ванилията корите от портокал.След като изстине се оформят трюфелите оваляни с какао или кокосови стърготини!
0
0