Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Турска салата с патладжан

Турска салата с патладжан

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Турска салата с патладжан
Снимка: Зори
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Наздраве на празна маса не се казва, затова предлагаме първо да приготвите турска салата с патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 - 3 бр., според големината им
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 5 - 6 с.л. екстра Върджин
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, дръжките им се отстраняват и без да се белят, се нарязват по дължина на ленти.

Лентите се посоляват и се оставят в гевгир, да се отцеди горчивият им сок, за около 30 минути.

След това патладжанът се изплаква със студена вода, вземат се две-три ленти, навиват се на руло и внимателно се изстискват от водата.

Лентите патладжан се гриловат на грил-тиган или скара, като предварително се намазват с четка със зехтин или олио.

Изпечените патладжани се прехвърлят в купа.

В друга малка купичка се смесва зехтинът, лимоновият сок и пресованите скилидки чесън.

Патладжаните се заливат със сместа и внимателно се разбъркват.

Оставят се да се овкусят за 5 минути, след което се сервират, поръсени с натрошеното сирене и ситно накълцания магданоз.

Добър апетит с тази вкусна зеленчукова салата.

Турската салата с патладжан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: