Лесна Селска Питка с Извара

11/04/2018
"Уж лесна, ама я да видим дали и вие може да приготвите толкова вкусна селска питка с извара "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо430
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • брашно - 500 - 600 г
  • мая - 1 п. суха /14 г/
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • извара - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята с малко хладка вода, добавете захарта и 1 с.л. брашно. Оставете маята да шупне.

Пресейте брашното и направете кладенче. Добавете солта и изсипете маята.

Налейте хладка вода и замесете меко тесто. Покрийте тестото с кърпа и го оставете на топла, за да удвои обема си.

Разбийте яйцето и го прибавете към изварата. Разбъркайте.

Готовото тесто разстелете върху набрашнен плот. Намажете с извара и яйце.

Свийте на руло и оформете питката.

Сложете питката в тава, застлана с домакинска хартия. Оставете тестото отново да втаса.

Изпечете до готовност в загрята фурна до 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар