Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Домашна селска питка

Домашна селска питка

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашна селска питка
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мая - 1 пакетче, суха
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч., топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме топлата вода и разтваряме маята заедно със захарта.

Пресяваме брашното и правим кладенче, постепенно наливаме водата с маята, добавяме олиото и солта и замесваме меко тесто. Оставяме го на топло да втаса и да стане на шупли.

Вадим го и го премесваме, поставяме в намазнена тавичка и изчакваме отново да втаса, после леко го набрашняваме отгоре, като с остър нож режем във форми по желание.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: