Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното, добавете солта и разбъркайте. Разтворете маята в топлата вода, прибавете захарта, олиото и сипете сместа в брашното.
Замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставите на топло за 1 час, да удвои обема си. Втасалото тесто, премесете и оформете топка, поставете я в малка тава постлана с хартия за печене.
Намажете тестото с олио с помощта на четка, оставете тестото да втаса отново. Печете в предварително нагрята 180 градуса фурна за около 35-40 минути.
Извадете изпечената питка от фурната и отново намажете с олио, завийте за около 10 минути с кухненска хартия и кърпа. Извадете топлата питка от тавата и сервирайте. Мека, топла и много вкусна питка.