Начин на приготвяне
Пригответе основата за тарт, като натрошите на ситен пясък бисквитите, слагайки ги в чиста торбичка и минавайки отгоре с точилка.
Сипете в купа и смесете със всички останали продукти за блата.
Вземете форма за тарт с падащо дъно 24-25 см диаметър (Ако не разполагате с такава, ползвайте форма с откопчаващо дъно, но тя е ще е доста по-висока от стандартните форми за тарт, които са с ниски стени).
Сипете бисквитената смес и заравнете, притискайки с дъното на чаша или обратната страна на лъжица. Приберете в хладилник да стегне, докато приготвяте кремчето.
Карамелизирайте захарта до тъмно златисто, ако обичате по-сладко, може да сложите повече от описаното количество. Щом карамелът добие тъмен загар, налейте горещото мляко и бъркайте.
Нишестето разтворете в останалото студено мляко и налейте на тънка струйка. Варете, докато се сгъсти, разбърквайки. Накрая сложете маслото и изчакайте да се разтопи.
Готовото кремче излейте върху блата и оставете 1-2 часа да изстине хубаво и да стегне.
Кувертюра пригответе, като разтопите шоколада с маслото на водна баня и към тях налеете сметаната.
Щом постигнете еднородна смес, сипете я равномерно върху карамеления крем за шоколадов завършек.
Оставете да изстине и приберете в хладилник за 4-5 часа, преди да разрежете.
Украсете карамеленият тарт по ваше желание.
Да ви е сладко!