Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Карамелен тарт с орехи

Карамелен тарт с орехи

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Карамелен тарт с орехи
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Карамелен тарт с орехи - внимание, това е неустоим сладкиш, който проваля диети!"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 г
  • захар - 20 г
  • сол - щипка
  • краве масло - 50 г + 50 г
  • студена вода - 1 - 2 с.л.
  • захар - 100 г
  • вода - 20 мл
  • сладкарска сметана - 70 г
  • печени орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този сладък тарт смесете брашното, захарта и щипка сол, прибавете 50 г нарязано на кубчета студено масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.

Добавете 1-2 с.л. студена вода и съберете тестото на топка.

Разточете тестото, поставете го във формата с диаметър 20 см и приберете в хладилника.

В тенджера с дебело дъно разбъркайте захарта с водата и сложете на среден огън.

Гответе, без да бъркате, около 15-20 минути, докато захарта се стопи и придобие златист цвят.

През това време загрейте сладкарската сметана.

Добавете маслото към захарта, след това и сметаната и бъркайте, докато се сгъсти.

Покрийте карамела с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади до стайна температура.

Загрейте фурна на 190 градуса, извадете тестото от хладилника, изпечете го за около 20 минути до златист цвят и оставете да изстине.

Смесете орехите и карамела и ги излейте върху изпечената основа от тесто.

Приберете готовия карамелен тарт с орехи в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: