Начин на приготвяне
За този сладък тарт смесете брашното, захарта и щипка сол, прибавете 50 г нарязано на кубчета студено масло и разтрийте с ръце, докато се получат трохи.
Добавете 1-2 с.л. студена вода и съберете тестото на топка.
Разточете тестото, поставете го във формата с диаметър 20 см и приберете в хладилника.
В тенджера с дебело дъно разбъркайте захарта с водата и сложете на среден огън.
Гответе, без да бъркате, около 15-20 минути, докато захарта се стопи и придобие златист цвят.
През това време загрейте сладкарската сметана.
Добавете маслото към захарта, след това и сметаната и бъркайте, докато се сгъсти.
Покрийте карамела с фолио за свежо съхранение и оставете да се охлади до стайна температура.
Загрейте фурна на 190 градуса, извадете тестото от хладилника, изпечете го за около 20 минути до златист цвят и оставете да изстине.
Смесете орехите и карамела и ги излейте върху изпечената основа от тесто.
Приберете готовия карамелен тарт с орехи в хладилника за няколко часа.