gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с тесто от фризера

Пица с тесто от фризера

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9613k5
Пица с тесто от фризера
Снимка: Яница Николова
1 / 3
11/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Казват, че най-вкусната пица я правят в Италия, а ние ви казваме - най-вкусната пица се прави с тесто от фризера"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакетче
  • вода - 300 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • краве масло - 50 г или олио
  • захар - 1 ч.л.
  • Още
  • доматено пюре - 50 грама или пресни
  • лук - 1 малка глава, на кръгчета
  • яйца - 1 бр.
  • маслини - 5 бр., без костилки
  • босилек - пресен
  • кашкавал - 100 - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва меко тесто и се оставя да втаса половин час на топло.

Тестото не се премесва, а се разделя на четири части, разточва се на тънка кора около 20-25 см и се опакова със стреч фолио, нареждат се върху равна повърхност дъска или поднос и се слагат във фризера.

Когато решите да приготвите пица, изваждате от фризера, махате фолиото и слагате в намазнена тава.

Гарнирате по избор и печете веднага в загрята фурна на около 200-220 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: