Начин на приготвяне
Разтворете маята в топличката водичка с щипка захар. Пресейте два пъти брашно и в кладенче в средата му добавете солта и зехтина.
Бавно добавете шупналата мая и замесете гладко тесто. Покрийте го и го оставете да почива за 40-50 минути на топло място.
Готовото тесто се разточва на кора. Отгоре се намазва с доматено пюре, разпределят се тънки резенчета салам и се гарнира с кръгчета лук, домати, няколко чушки и др. зеленчуци по избор.
Поръсва се с тънка струйка зехтин, сол и босилек и се пече в умерена фурна, докато хване приятен загар.
Ако искате, към края на печенето поръсете пицата със 100 г настърган кашкавал и запечете до разтопяването му.
По желание може да приготвите тази пица изцяло вегетарианска - без колбас.
Пицата от пълнозърнесто тесто е готова.