Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Блат за торта»Шоколадов Пандишпанов Блат за Торта

Шоколадов Пандишпанов Блат за Торта

Шоколадов Пандишпанов Блат за Торта
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Най-вкусната домашна торта се прави с ръчно приготвен шоколадов пандишпанов блат, само казваме"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • течен шоколад - 3 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на гъста пяна.

Жълтъците смесваме с шоколада и захарта и разбиваме на пухкав крем. Към този крем добавяме брашното, бакпулвера и какаото и разбиваме до хомогенизиране.

Започваме да добавяме белтъците на порции, като разбъркваме бавно, за да се запази сместа пухкава.

Покриваме кръгла тавичка с хартия за печене, намазваме с малко олио - изсипваме сместа.

Печем на 180 градуса около 15-20 минути. Оставяме да се охлади и отделяме блата от хартията.

Блатът за торта се получава пухкав и може да се разреже на две.

Шоколадовият Пандишпанов Блат за Торта е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: