Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата. Добавят секафявата захар и солта. Разбиват се до хомогенна смес с миксер. В железен съд шоколадът се начупва на парченца. Добавя се маслото и се разтопява на водна баня.
Разтопеният шоколад се прибавя към яйчената смес. Разбива се. Към сместа се добавят и брашното, едната ванилия и бакпулвера. Отново се разбива. Добавят се натрошените орехи и се разбърква.
Предварително се подготвя тавичка или форма за торта с хартия за печене и намазнена. Сместа се изсипва в тавичката. Пече се на 180 градуса за около 30-35 минути.
Прясното мляко се слага на котлона. Към него се добавят жълтъците, сметаната и бялата захар, като се бърка непрекъснато. Сместа трябва да заври. Отстранява се от котлона при леко сгъстяване.
Желатинът се слага в 20 мл. студена вода да се активира. Добавя се към млякото с жълтъци. Добавя се и другата ванилия и се разбърква. Сместа се изсипва в тавичката с блата.
Оставя се в хладилника за 2-3 часа, да се охлади. Украсява се. В центъра и краищата се поръсва с шарените пръчици. В междинното разстояние се поръсва с шоколадовите пръчици.
Бонбони Рафаело ще са необходими, колкото парчета ще трябва. Разпределят се по 1 бонбон на парче. Разбира се, всеки може да декорира по свой вкус.