Сръбски ущипци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Сръбски ущипци8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Щипваш, печеш и... каниш приятели на гости да ги почерпиш с бира и сръбски ущипци"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес
  • кашкавал - 100 г
  • пушен бекон - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • люти чушки - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва на ренде, беконът се нарязва на малки кубчета, чушката се почиства от семената и се накълцва на много ситно.

Продуктите се смесват с каймата, добавят се подправките и пресованата скилидка чесън и всичко се разбърква хубаво. Оставя се да престои поне 30 минути на хладно.

След това с влажни ръце се “щипва” от сместа и се слага на добре загрятата скара.

Кебапчетата се поднасят с гарнитура от пресни или печени зеленчуци на скара.

Сръбските ущипци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Откакто ядохме ущипци в Сърбия, редовно правя тази рецепта.
25.04.2023 11:15