Начин на приготвяне
Сложете каймата в дълбока купа. Нарежете лукът на дребно или го рендосайте на ренде и него сложете при каймата.
Потопете филията хляб във вода, след което я изстискайте с ръце и я сложете в купата.
Добавете подправките и сол на вкус, след което измесете хубаво.
Така получената кайма разделете на четири равни топки.
Вземете четири купички подходящи за микровълнова фурна - порцеланови, керамични или от йенско стъкло.
Намажете ги с олио. Намокрете ръцете си с вода и от всяка топка кайма оформете в купичките гнезда.
Сложете ги в микровълновата и печете 10 минути, след което ги извадете и във всяка купичка чукнете по едно яйце.
Отгоре върху всяко яйце полейте с предварително разтопено масло, червен пипер и щипка сол.
Върнете купичките във микровълновата и гответе още 7 минути.
Извадете купичките от фурната и ги оставете за няколко минути да се охладят, след което извадете гнездата от тях.
Сервирайте ги със зелена салата.