Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия в Конвекторна фурна

Скумрия в Конвекторна фурна

ПетяПетя
Готвач
1281k2803
Скумрия в Конвекторна фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Без допълнителна мазнина, лесно и вкусно - непременно опитайте тази апетитна скумрия в конвекторна фурна"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 голяма, почистена и нарязана на порции
  • олио - 50 мл (зехтин)
  • оцет - 50 мл
  • бяло вино - 30 мл
  • вода - 50 мл
  • сок от лимон - 1/4 лимон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щ.
  • дафинов лист - 1 бр. (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В йенска тавичка се слагат течните съставки на маринатата и се разбъркват.

Порциите риба се осоляват, поръсват се с черен пипер нареждат се в тавичката и се поливат с лимоновия сок.

Покриват се с фолио и се оставят в хладилника за 15 минути да се мариноват.

Маха се фолиото и част от маринатата се отлива в чаша, тъй като в конвекторната фурна течността не се изпарява и рибата няма да се изпече, а ще се свари.

Тавичката се слага на горната (високата) скара на конвекторната фурна.

Включва се на 230°C за 15 минути. Обръщат се и се пекат още 15 минути.

Разбира се общото време за печене зависи от това колко препечена я искате рибата.

Става чудесна и не е така мазна в сравнение с печената в обикновена фурна.

Получава се също така и вкусен сос, ако не сте прекалили с киселината.

Поднася се с гарнитура по желание и разбира се - с чеснов сос.

Да ви е вкусно!

Забележка: Рибата може да се изпече и в обикновена фурна, която предварително трябва да е загрята. Тогава в/у нея слагам и тънки резени лимон, които махам при обръщането на порциите. Времето за печене е почти същото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: