Баница-сусамка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Вярвате ли в любовта от пръв поглед или да ви дадем да опитате от баницата и тогава пак да ви питаме"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет (500 г)
  • кисело мляко - 1/2 кофичка (200 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 1 ч.ч.
  • сусам
  • лимонада - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като разбиваме яйцата с киселото мляко, содата, брашното и сиренето.

Взимаме по 2 кори, прегъваме ги откъм дългата страна по 5 см и отгоре върху прегънатата част слагаме от плънката, поръсваме със сусам и завиваме на руло, което слагаме в намазнена тава на охлюв.

По същия начин навиваме останалите кори. Отгоре мажем баницата с масло, поливаме с лимонада и поръсваме обилно със сусам.

Оставяме за около 30 минути да поеме течността и печем на умерена фурна.

Баницата-сусамка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: