Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Вързана солена баница

Вързана солена баница

Вързана солена баница
Снимка: Yordanka Kovacheva
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Вързана или не, тази баница ще бъде изядена до последната трошичка, защото е много вкусна"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • топла вода - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • мая - колкото Кибрит
  • мас - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 кг
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто от изброените продукти и го разделяме на 16 топки.

Всяка топка разточваме на кора с големината на чиния и ги намазваме с разтопената мас.

Слагаме плънка от натрошено сирене, размесени с яйца. Завиваме на руло и всеки от двата края връзваме на възел.

Нареждаме в намазнена тава на разстояние, като единият край с възела е отдолу, а другият - отгоре.

Оставяме баницата да втаса 1 час.

Намазваме я отгоре с разбито яйце и печем в сгорещено фурна.

Вързаната солена баница е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Доволна съм от резултата, много пухкава и вкусна баница, която спокойно може да се нарече и тутманик... Благодаря!
08.05.2018 22:09