Пухкав лимонов кекс с кисело мляко

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
82
299
124
134
1
15/04/2018
"Пухкав, по-пухкав, най-пухкавият кекс е този с кисело мляко и неустоим лимонов аромат "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
42 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252 304
  • Преглеждания за месеца22936
  • Преглеждания за седмицата342
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена42

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

В голям съд разбийте яйцата със захарта и след това добавете олиото, като пак разбиете до хомогенизиране на сместа. След това добавете млякото и разбъркайте отново.

Добавете брашното с ванилията и бакпулвера - разбъркайте с миксера на средна скорост, а след това прибавете и настъргана кората на лимона и изстискания от плода сок - разбъркайте до получаване на гладка смес.

В намазнена и набрашнена кексова форма изсипете половината количество от сместа, а в другата част добавете какаото и разбъркайте. В средата на бялата смес по цялата ѝ окръжност сложете какаовата смес.

След това сложете кекса да се пече за 45 мин на 175 градуса в предварително загрята фурна.

Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Продълговата тефлонова форма за кекс - 30 см
4.99 лв.
Виж ››

Кекс, хляб или друго - тази практична форма за кекс е префектна за приготвянето на всякакви печива, а вие ще останете очаровани от нейното качество

Рейтинг

5 5
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Наистина много приятен лимонов вкус, но не знам защо не ми се получи шарката с какаото....
7
0
Красимира Катранова
Аз отделям около 1/3 от сместа, която оцветявам с какао. Изсипвам половината от бялата смес във формата, след това кафявата и отгоре довършвам с бялата.
5
1