Пържени хрупкави тиквички

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
15/04/2018
"Най-хубавите неща в живота са незаконни, неморални или ... пържени тиквички "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 391
  • Преглеждания за месеца2378
  • Преглеждания за седмицата572
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 - 3 бр.
  • вода - 200 - 300 мл студена
  • брашно - 200 г
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и нарязват на кръгчета или на правоъгълни парчета по дължина.

Олиото се загрява и всяко парче тиквичка се потапя първо във вода, после в брашно и после отново във вода.

По този начин брашното не прегаря и стават златисти и хрупкави.

След пържене се изцеждат на домакинска хартия и се посоляват.

Сервират се със сос по избор, например млечно-чеснов сос с копър.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар