Начин на приготвяне
Вземаме тиквичките и ги режем на кръгчета и ги слагаме в купа и им слагаме сол, лимон, черен пипер и нарязания на ситно магданоз.
Разбъркваме ги и оставяме така да престоят 1 час. След това приготвяме панировка, като в друга купа слагаме водата, брашното и сол на вкус.
Бъркаме, докато се получи хомогенна смес и така оставяме да престои 1 час. След като е минал 1 час, слагаме и разбития на сняг белтък.
Тиквичките внимателно изваждаме и слагаме в цедка, да се изцедят от сока.
Загряваме повече мазнина и започваме една по една да топим в панировката и да пържим тиквичките до приятен златист загар.
Хрупкавите тиквички по френски са много вкусни.
Коментари