Спаначена облизанка с целина

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
317
2k
606
442
15/04/2018
"Ако се чудите защо са я кръстили точно облизанка, ние имаме 1-2 идеи по въпроса "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо550
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме, измиваме и нарязваме на малки кубченца лука и моркова.

Загряваме олиото в дълбока тенджера и прехвърляме зеленчуците (моркова, целината и лука) при него.

Добавяме измития ориз и задържаме на котлона за 4-5 мин, като разбъркваме. След това добавяме измития и нарязан на ситно спанак. Отново разбъркваме.

Заливаме с доматеното пюре и оставяме така за 2-3 мин.

Накрая заливаме с горещата вода, добавяме сол и зеленчуковия бульон и оставяме да ври на среден огън, докато оризът се свари.

По желание може да се поднесе с кисело мляко или сирене.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар