Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Сирене по Панагюрски

Сирене по Панагюрски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Сирене по Панагюрски
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Наздраве - да е сладко а всички, които обичат българската кухня, поздравяваме ги с това сирене по панагюрски"

Необходими Продукти

  • краве сирене - 300 г
  • кромид лук - 1 - 2 глави
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • шарлан - 40 мл
  • червено вино - 40 мл, домашно
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият кромид лук се нарязва на възможно най-ситно.

Сиренето се прехвърля в подходяща купа, натрошава се и се полива със шарлана (нерафинирано слънчогледово олио), поръсва се с червения пипер и по желание се добавя и лют червен пипер.

Намачква се хубаво с вилица.

Добавя се наситненият лук и червеното вино и се разбърква до хомогенност.

Поднася се като разядка, предястие или мезе за вино или ракия.

Добър апетит!

Сиренето по Панагюрски е много вкусно.

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и нашите яйца по панагюрски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: