Домашно овче кисело мляко

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
16/04/2018
"Вижте как да подквасите домашно овче кисело мляко - точна рецепта стъпка по стъпка "
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 181
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, прецедете млякото през тензух или ситна цедка. Сипете го в голяма тенджера или го разделете на две тенджери.

Задължително варете млякото на водна баня, за да не загори. Когато се вдигне, го изключете и оставете да изстине, колкото да ви трае пръста.

В компотени буркани сипете по 2 лъжици кисело мляко и разбъркайте добре, сипете прясното мляко и отново разбъркайте.

Покрийте със найлонови капачки и готовите буркани поставете върху вестници или торбичка.

Увийте ги във одеяла и оставете така за 3 часа, след което извадете и поставете във хладилник.

Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел-6%
Приготвяй си тази рецепта в:
Сервиз от 12 метални купички за вкусен крем карамел
15.99 лв.
14.99 лв.
Виж ››

Приготви си перфектния крем карамел с този разкошен сервиз от 12 метални купички за крем крамел. Очаровай близките и гостите си!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#182879
И аз слагам на 5 л мляко 1 кофичка "Боженци"-2,2 %, става чудесно. Разликата е че аз не слагам във всеки буркан подквасата, а отделям малко от овчето мляко, разбърквам с киселото мляко и връщам в останалото.Разбърквам цялото количество, после разливам в бурканите.
3
0
Ваня Георгиева
Да и така също съм го правила, става чудно. :)
0
2
Яница Николова
Чудесно е,на вкус е като сметана! Благодаря за сполучливата рецепта!
0
0
Ваня Георгиева
Радвам се, че ви харесва рецептата. Винаги когато ми донесат овче мляко го правя така.
2
0