Начин на приготвяне
Намачкайте бисквитите на брашно и ги сложете в купа. Разтопете маслото и го изсипете при бисквитите. Разбъркайте, докато бисквитите поемат маслото.
Прехвърлете сместа във форма за торта с диаметър 26 см. С ръка оформете блат, като малко го издърпате по борда.
Сложете сиренето в голяма купа. С миксер го разбийте за 3-4 секунди. Отделете белтъците от жълтъците.
Към жълтъците прибавете 1/3 от захарта и разбийте до побеляване.
Изсипете ги към сиренето и разбъркайте с шпатула.
Разбийте белтъците на сняг, като накрая постепенно добавяте останалата захар. Прибавете ги към сместа и внимателно разбъркайте с шпатула. Накрая добавете разбитата сметана и отново разбъркайте.
Изсипете сместа върху бисквитения блат. Печете чийзкейка в загрята фурна на 170-160°C около един час.
Изчакайте да се охлади и нанесете сладкото. След 4-5 часа освободете от ринга.
Може леко да поръсите с пудра захар.
Печеният чийзкейк е готов.