Печен чийзкейк

Печен чийзкейк
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
4 / 7с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
14
"Загрейте фурната, приготвили сме ви един страхотен чийзкейк, който се пече за кратко и се хапва с удоволствие"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г.чаени
  • масло - около 150 г
  • филаделфия - 600 г
  • сметана - 200 мл за разбиване
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • сладко - около 150 г (по избор)
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте бисквитите на брашно и ги сложете в купа. Разтопете маслото и го изсипете при бисквитите. Разбъркайте, докато бисквитите поемат маслото.

Прехвърлете сместа във форма за торта с диаметър 26 см. С ръка оформете блат, като малко го издърпате по борда.

Сложете сиренето в голяма купа. С миксер го разбийте за 3-4 секунди. Отделете белтъците от жълтъците.

Към жълтъците прибавете 1/3 от захарта и разбийте до побеляване.

Изсипете ги към сиренето и разбъркайте с шпатула.

Разбийте белтъците на сняг, като накрая постепенно добавяте останалата захар. Прибавете ги към сместа и внимателно разбъркайте с шпатула. Накрая добавете разбитата сметана и отново разбъркайте.

Изсипете сместа върху бисквитения блат. Печете чийзкейка в загрята фурна на 170-160°C около един час.

Изчакайте да се охлади и нанесете сладкото. След 4-5 часа освободете от ринга.

Може леко да поръсите с пудра захар.

Печеният чийзкейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: