Печена дюля

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
14/12/2012
"Студът стои надалеч от дом, в който ухае на печени дюли, не го ли знаехте"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 094
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дюлите, нарежете ги на парчета, като ги почистите. Подредете ги в тава, застлана с алуминиево фолио.

Загрейте ябълковия сок с всички подправки и стафидите. След като поври на слаб котлона 5 минути го свалете.

Разбъркайте го с меда и залейте дюлите с всичко от тенджерката - сока + подправките. По желание може да забиете карамфила в парчетата плодове.

Покрийте отново плътно с фолио и пъхнете дюлите да се пекат около 35-40 минути в умерено загряна фурна. Поднесете печените дюли охладени.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Yana G.
Yana G.
24.03.2021 12:03
Когато пишете рецепта, трябва да дадете точни количества на всяка съставка, както и градусите на фурната и кой реотан да ползуваме. В тези детайли е именно спецификата на рецептата -- както за удобството на приготвящия, така и когато я оценяваме, да е ясно, че всички сме сготвили и оценили едно и също ястие, а не различни версии.
0
0