Начин на приготвяне
Почистените от семките и дръжките камби се посоляват отвътре със сол и захар.
Зърната грозде се почистват от дръжките и се продупчват с клечка за зъби на 3-4 места.
Морковите, карфиолът и целината се почистват, измиват и нарязват, разбъркват се с останалата сол и захар. Оставят се да престоят едно денонощие на хладно.
От отделилия се от зеленчуците сок, олиото, меда, оцета, черния пипер на зърна и дафиновите листа се приготвя гореща марината, с която се подправят зеленчуците. След като се охладят зеленчуците, маринатата се отцежда, отново се сварява и се оставя да изстине.
Камбите се пълнят със зеленчуковата плънка, най-отгоре се нареждат зърната грозде.
Камбите се нареждат в буркани с отвора нагоре, като между тях се поръсва настъргания хрян. Заливат се с маринатата, притискат се и се съхраняват на хладно.
След 10 дни туршията е готова за консумация.
Бързата Сладко-Кисела Туршия е много вкусна.