Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Бърза Сладко-Кисела Туршия

Бърза Сладко-Кисела Туршия

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Бърза Сладко-Кисела Туршия1 / 2
13/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • камби - 8 кг
  • моркови - 2 кг
  • карфиол - 2 кг
  • грозде - 2 кг бяло
  • целина - 1 кг
  • сол - 300 г
  • захар - 100 т
  • мед - 200 г
  • олио - 400 мл
  • оцет - 1. 3 л
  • черен пипер - 3 пакетчета на зърна (по 10 г)
  • дафинов лист - 10 листа
  • хрян - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените от семките и дръжките камби се посоляват отвътре със сол и захар.

Зърната грозде се почистват от дръжките и се продупчват с клечка за зъби на 3-4 места.

Морковите, карфиолът и целината се почистват, измиват и нарязват, разбъркват се с останалата сол и захар. Оставят се да престоят едно денонощие на хладно.

От отделилия се от зеленчуците сок, олиото, меда, оцета, черния пипер на зърна и дафиновите листа се приготвя гореща марината, с която се подправят зеленчуците. След като се охладят зеленчуците, маринатата се отцежда, отново се сварява и се оставя да изстине.

Камбите се пълнят със зеленчуковата плънка, най-отгоре се нареждат зърната грозде.

Камбите се нареждат в буркани с отвора нагоре, като между тях се поръсва настъргания хрян. Заливат се с маринатата, притискат се и се съхраняват на хладно.

След 10 дни туршията е готова за консумация.

Бързата Сладко-Кисела Туршия е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: