Начин на приготвяне
Първо започнете с почистването на крилцата. Изчистете шиповете в края на крилцата, като ги отрежете с помощта на домакинска ножица. Измийте месото, отцедете и подсушете.
Заемете се с приготвянето на маринатата. Обелете и настържете парчето джинджифил в подходяща купа. Добавете сока от изцедения лимон и пресования чесън.
Прибавете меда, оцета, пушения червен пипер, зехтина. Разбърквайте с помощта на бъркалка. В края прибавете бирата.
Овкусете със солта и смления пипер. Опитайте и преценете, ако е необходимо добавете и намалете някоя от съставките, в зависимост от вкусовите предпочитания.
Почистените и подсушени крилца потапяйте в маринатата, масажирайте с ръце и подреждайте в дълбока купа, с останалата марината ги залейте и оставете в хладилник за минимум 2 часа или за една нощ.
Тавата, в коята ще печете крилцата, задължително постелете с хартия за печене /от сладко-киселата- марината тавата загаря и после трудно се почиства/, намазнете, върху хартията подредете стръковете естрагон и отгоре маринованите крилца. Полейте с маринатата и по желание още бира.
Завийте с алуминиево фолио и печете 50 минути, като в началото фурната е много силна, а след това на 180 градуса.
Отстранете фолиото и допечете да желания загар. Изключително ароматна вкусотия, сгответе и опитайте!
Сервирайте с резенчета лимони и подходяща напитка.
Коментари