Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ароматни крилца в сладко-кисела марината

Ароматни крилца в сладко-кисела марината

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2133k7621
Ароматни крилца в сладко-кисела марината
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"В момента тези крилца ни се струват перфектното мезе за бира"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 1. 5 кг
  • за маринатата
  • джинджифил - 3 см корен
  • лимонов сок - сока от изцеден лимон
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • бира - 70 мл
  • хималайска сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • естрагон - стръкове
  • лимони - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започнете с почистването на крилцата. Изчистете шиповете в края на крилцата, като ги отрежете с помощта на домакинска ножица. Измийте месото, отцедете и подсушете.

Заемете се с приготвянето на маринатата. Обелете и настържете парчето джинджифил в подходяща купа. Добавете сока от изцедения лимон и пресования чесън.

Прибавете меда, оцета, пушения червен пипер, зехтина. Разбърквайте с помощта на бъркалка. В края прибавете бирата.

Овкусете със солта и смления пипер. Опитайте и преценете, ако е необходимо добавете и намалете някоя от съставките, в зависимост от вкусовите предпочитания.

Почистените и подсушени крилца потапяйте в маринатата, масажирайте с ръце и подреждайте в дълбока купа, с останалата марината ги залейте и оставете в хладилник за минимум 2 часа или за една нощ.

Тавата, в коята ще печете крилцата, задължително постелете с хартия за печене /от сладко-киселата- марината тавата загаря и после трудно се почиства/, намазнете, върху хартията подредете стръковете естрагон и отгоре маринованите крилца. Полейте с маринатата и по желание още бира.

Завийте с алуминиево фолио и печете 50 минути, като в началото фурната е много силна, а след това на 180 градуса.

Отстранете фолиото и допечете да желания загар. Изключително ароматна вкусотия, сгответе и опитайте!

Сервирайте с резенчета лимони и подходяща напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Пръстите да си оближеш!Чудесия!
17.07.2017 18:28
1
Покажи всички подкоментари