Начин на приготвяне
Лукът и лападът се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тавата за печене и се задушават с малко олио и вода.
След като се задушат се поръсват с червен пипер. Прибавят се доматите, една супена лъжица брашно и половин чаена чаша вода.
Сместа се разбърква добре, след което е прибавят картофите нарязани на средно големи парчета. Ястието се овкусява със сол и се прибавя джодженът, нарязан на дребно.
Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, червен, черен пипер и останлото брашно. С помощта на ръцете, подправките се втриват хубаво в месото.
Овкусеното агнешко се нарежда върху картофите. Тавата се покрива с фолио и ястието се слага да се пече във фурна на 220 градуса.