Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Картофи с Агнешко и Спанак на Фурна

Картофи с Агнешко и Спанак на Фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Картофи с Агнешко и Спанак на Фурна
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
19/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"За Великден, за Гергьовден и за всеки път, когато искате да поканите приятелите си на вкусна агнешко"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • лапад - две шепи
  • картофи - 700 г пресни
  • джоджен - 4 стръка
  • олио
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • доматен сок - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и лападът се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тавата за печене и се задушават с малко олио и вода.

След като се задушат се поръсват с червен пипер. Прибавят се доматите, една супена лъжица брашно и половин чаена чаша вода.

Сместа се разбърква добре, след което е прибавят картофите нарязани на средно големи парчета. Ястието се овкусява със сол и се прибавя джодженът, нарязан на дребно.

Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, червен, черен пипер и останлото брашно. С помощта на ръцете, подправките се втриват хубаво в месото.

Овкусеното агнешко се нарежда върху картофите. Тавата се покрива с фолио и ястието се слага да се пече във фурна на 220 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: