Начин на приготвяне
Обелваме картофите, след което ги нарязваме.
Почистваме гъбите и също ги нарязваме.
Агнешкото нарязваме на порции, посоляваме и го запържваме в маслото.
След като сме запържили месото го намазваме с маслото, поръсваме с червен пипер и джоджен.
Картофите овкусяваме със солта, черния пипер, чубрицата и джоджена.
В голяма тава поставяме месото и около него сипваме картофите и гъбите.
Заливаме с гъбения бульон, поставяме парченцата масло отгоре и покриваме с фолио.
Печем на 220 градуса за 30 минути, след което намаляваме на 170 градуса и печем още 120 минути.
Премахваме фолиото накрая и запичаме агнешкото с картофи и гъби на фурна до желания загар.