Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се почистват, измиват и се изцеждат.
Прехвърлят се в плик за печене, добавят се подправките: червен пипер, лют пипер, черен пипер, кимион, сол, чесън на прах и бутчетата се овалват хубаво. Пликът се оставя за 30 минути да се маринова месото.
Бататите и морковите се обелват и нарязват по дължина на дебели резени. Прехвърлят се в плика за печене. Слагат се и целите необелени скилидки чесън.
Добавя се олиото, бирата и водата. Ако предпочитате ястието с по-малко сос, намалете количеството бира и вода на половина.
Пликът се слага в тавичка за печене и се продупчва от горната страна на 1-2 места с клечка за зъби, за да не се надува по време на печенето.
Тавичката се прехвърля в предварително нагорещена на 160180 градуса фурна (на средна решетка и включен вентилатор) и ястието се пече около 1 час.
Пилешките бутчета се сервират обилно полети с отделилия се сос и гарнитура от печените батати и моркови.
Пилешките бутчета с батати и морков на фурна са готови.