Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с батати и морков на фурна

Пилешки бутчета с батати и морков на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки бутчета с батати и морков на фурна
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Омръзна ви стандартното пиле с картофи, тогава опитайте тези пилешки бутчета с батати"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. по - едри
  • батат - 2 бр. по - едри
  • олио - 50 мл
  • моркови - 2 бр.
  • бира - 200 мл
  • вода - 100 мл
  • чесън - 1 глава
  • черен пипер - 1/4 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и се изцеждат.

Прехвърлят се в плик за печене, добавят се подправките: червен пипер, лют пипер, черен пипер, кимион, сол, чесън на прах и бутчетата се овалват хубаво. Пликът се оставя за 30 минути да се маринова месото.

Бататите и морковите се обелват и нарязват по дължина на дебели резени. Прехвърлят се в плика за печене. Слагат се и целите необелени скилидки чесън.

Добавя се олиото, бирата и водата. Ако предпочитате ястието с по-малко сос, намалете количеството бира и вода на половина.

Пликът се слага в тавичка за печене и се продупчва от горната страна на 1-2 места с клечка за зъби, за да не се надува по време на печенето.

Тавичката се прехвърля в предварително нагорещена на 160180 градуса фурна (на средна решетка и включен вентилатор) и ястието се пече около 1 час.

Пилешките бутчета се сервират обилно полети с отделилия се сос и гарнитура от печените батати и моркови.

Пилешките бутчета с батати и морков на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: