Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Студени Джоб Сандвичи

Студени Джоб Сандвичи

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Студени Джоб Сандвичи
Снимка: Мария Симова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Нищо не топли сърцето така, както студен джоб сандвич, приготвен от любимия човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - 550 г
  • плънка
  • колбас
  • кашкавал
  • краставици
  • домати
  • пресен лук
  • кетчуп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко със захарта. В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.

В него добавете разбитото с вилица яйце, олиото и разтворената мая в прясното мляко, замесете меко тесто.

Завийте тестото и поставете на топло да удвои обема си. От тестото оформете 16 топчета, всяко топче разточете с точилка на кора, колкото чинийка за чай. Средата (без краищата) на кората намажете с олио.

Разточете втора кора и положете върху първата. Притиснете с пръсти краищата на двете кори и разточете заедно на по-голяма гора, и така две по две оформяте на питки.

Нагрейте тефлонов тиган на слаб огън и изпечете питките една по една от двете страни, оставете да се охладят. Разрежете питките на две половини в средата и поставете плънката.

Количеството на плънката е по ваше желание и затова не е определена, а пълнежът за студените сандвичи е по ваше предпочитание и вкус.

Студените Джоб Сандвичи са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: