Задушени миди със зелен лук

19/04/2018
"Докато отворите виното, мидите са готови - наздраве "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 417
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • миди - 1 кг черни
  • пресен лук - 7 - 8 зелени перца+за поръсване (или див лук - 10 - 11 стръка)
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 50 мл
  • лют пипер - 1 ч.л. или на вкус(на люспи)
  • черен пипер - прясно смлян
  • лимони - 1 бр.
  • магданоз - пресен, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре мидите от водорасли и твърди израстъци по черупките. Изхвърлете счупени или отворени, ако има от тях. Измийте, отцедете от водата и поставете в тенджерка.

Обелете и нарежете при тях скилидките чесън на филийки и зеления лук на ситно. Поръсете с подправките, като сол вероятно няма да е нужна, тъй като те си съдържат морска солена вода.

Изцедете сокчето от лимона и заедно със зехтина поръсете отгоре.

Захлупете тенджерата и поставете на силен огън като разклащате от време на време за около 2-3 минути.

За това време мидите трябва да се отворят, проверете ги, ако все още повечето са затворени разклатете още няколко пъти.

Готовите морски дарове сипете в чинии, залейте със сосчето, отделено при задушаването, и поръсете с още пресен лук и магданоз.

Поднесете и консумирайте топли!

Добър апетит!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар