Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени миди с чесън и подправки

Задушени миди с чесън и подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушени миди с чесън и подправки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Лятото можем да живеем само на свежи салати и задушени миди с чесън и подправки"

Необходими Продукти

  • миди - 900 г
  • лимони - 1 резен
  • зехтин - 6 с.л.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги сварете за 4 минути в 250 мл вода с резена лимон. Щом се отворят ги извадете от черупките.

Загрейте зехтина в тиган и ги задушете за 1 минута. Добавете лука и чесъна и задушете за 5 минути под капак.

Добавете магданоза, двата вида пипер и малко от бульона, в който са врели мидите. Сервирайте с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: