Спагети с Чесън и Скариди

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
993
710
5902
1
19/04/2018
"Ароматна паста с морски дарове - ще приемете ли поканата ни за хапване?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 996
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • скариди - 200 г бланширани
  • чили - 1/2 бр. по избор
  • чесън - 4 скилиди
  • бяло вино - 1/2 ч. ч. сухо
  • сметана - 20 - 30 мл пълномаслена
  • масло - 2 с. л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • сушени домати - 3 - 4 бр нарязани на четвъртини
  • зехтин - за готвене
  • сол
  • черен пипер
  • спагети - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушката чили се почиства от семената и се накълцва много ситно, почти като паста. Магданозът се наситнява. Чесънът се пасира.

В тиган с дебело дъно се сипва зехтин колкото леко да покрие дъното, поставя се на котлон, за да се сгорещи. Поставят се скаридите и леко се запечатват от двете страни без да се преготвят, за около 30 секунди на страна.

Добавя се пастата от чушката, пресованите скилиди чесън, добавя се маслото и тиганът се разклаща, посолява се със сол и черен пипер, поръсва се с лимонов сок. Прибавя се виното, за да деглазира и веднага се изваждат скаридите.

Оставя се на умерен котлон тиганът, добавя се сметаната, оставя се за кратко да се редуцира и веднага се прибавят скаридите.

Накрая се добавят и няколко сушени домати, нарязани на четвъртини, за да придадат приятен вкус.

Пастата се сварява според указанието. Изцежда се като се запазва един малък черпак от водата ѝ. Прибавя се спагетите към скаридите, черпакът от водата, сервира се.

Ползвала съм разноцветни спагети.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар