Морковена торта Рудолф

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор264841642
20/04/2018
"Гарантиран великолепен резултат - опитайте страхотната морковена торта на Рудолф "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 343
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете морковите на едро ренде. Разбийте яйцата, прибавете захарта и бъркайте, докато сместа стане на гладък крем.

Добавете олиото и отново разбъркайте. Прибавете настърганите моркови.

Пресейте брашното, содата и солта направо над купата, в която бъркате. Добавете канелата, подправките и нарязаните орехови ядки. Разбъркайте докато сместа се хомогенизира.

Подмажете правоъгълна тавичка и застелете с хартия за печене. Изсипете сместа и печете в загряна фурна на 150 градуса за около 1 час.

Оставете готовия блат да се охлади напълно. През това време си пригответе глазурата.

Настържете на фино ренде портокаловата кора. Към нея прибавете пудрата захар и крема сиренето. Разбъркайте.

Глазурата става доста сладка, така че може да намалите захарта. Намажете блата с глазурата и поставете в хладилник за малко.

Бон апети!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар