Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Тортиля със зеленчуци и скариди

Тортиля със зеленчуци и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Тортиля със зеленчуци и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
36 мин.
Порции
6
"Екзотична, пълна с аромати и свежи вкусове тортиля със зеленчуци и скариди"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр.
  • аспержи - 150 г зелени
  • лук - 1 глава, малка
  • артишок - 150 г свеж или замразен
  • скариди - 8 - 10 бр. пресни
  • яйца - 5 бр. или 4 - XL размер
  • сол - на вкус
  • олио - или зехтин за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зеленчуците - картофите и лука на тънки люспи, артишока на четвъртинки, аспержите на парченца от около 1 см.

Запържете всичко на умерен до слаб огън до омекване и лек загар. Бъркайте от време на време, за да се сготвят зеленчуците равномерно.

Отцедете от мазнината и оставете леко да поизстинат. През това време, ако скаридите ви не са обелени - обелете ги и си запазете главите и всичко останало за вкусен рибен бульон.

Разбийте леко яйцата и сипете отцедените зеленчуци и скаридите при тях. Посолете и разбъркайте добре.

В подходящ тиган с незалепващо дъно сипете малко от мазнината от пърженето и загрейте на умерен до силен огън. Сложете сместа за тортилята и заравнете.

Ако сте начинаещи си намалете огъня, след като по краищата видите, че яйцето побелява. Изчакайте 4-5 минутки и повдигнете леко, за да видите дали вече се е получил златист загар отдолу.

Ако е така, похлупете с чиния или плосък капак и обърнете тортилята на него, след което приплъзнете обратно в тигана, за да се запече и от другата страна увеличавайки огъня.

След като хване загар и от другата страна извадете в чиния отново приплъзгвайки.

Тортилята със зеленчуци и скариди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: